Další cukrářský kurz si u nás v Divoké vařečce pro Vás připravila Šárka Divácká z malé brněnské firmy Sorry – pečeme jinak, kterou založila se svými dvěma kolegy Davidem a Ivanem teprve loni. Nejen jejich skvělé cheesecaky a red velvet cake s krémem z absinthu můžete vyzkoušet v mnoha brněnských podnicích, mimo jiné třeba v Bistru Soul, kavárnách Air, Liberty, River a restauraci Marco Polo.
O pečení jinak a cukrařině jsem si povídala s Šárkou. Koníček, který ji bavil od malička, se jí stal zaměstnáním a její obrovský zápal pro to, co dělá, z ní přímo sálá a není to jen tou ohnivou barvou vlasů. Baví ji molekulární (jak říká Šárka, přesněji by to měla být spíše avantgardní) kuchyně a vymýšlet složitější restaurační dezerty, které připravuje v zážitkové restauraci Borgo Agnese.
A v čem spočívá pečení jinak? Pečeme poctivě, z kvalitních surovin, bez éček, bez stabilizátorů, nepoužíváme sušené směsi na krémy. Ke každému receptu si píšu i krátký příběh o tom, jak vznikl, o jeho původu a vývoji, proto ten podtitul kurzu PŘÍBĚHY ZE „ŽIVOTA JÍDLA“.
V kurzu se naučíte, jak připravit čokoládový tart, polevu ganache z mléčné, bílé i hořké čokolády a několik druhů populárních cheesecaků, aby byly správně upečené, vláčné, nevysušené a nepopraskaly na povrchu, dále jak se peče ve vodní lázni, prostě všechny nástrahy, které Vás mohou při jejich pečení potkat a mnoho dalších „vychytávek“ z oboru, které Vám Šárka určitě prozradí.