Zářijové gastrotipy: kam vyrazit za dobrým jídlem

Prázdniny jsou za námi, ale není důvod dlouho smutnit, protože jestli žijete gastrem, máte se na co těšit. Připravili jsme pro vás stručný přehled akcí, kde se v září můžete skvěle najíst. Tak s chutí do toho!

1. 9. Opening party Coffee baru Mymika

Coffee bar Mymika na Lidické otevřel své dveře veřejnosti teprve nedávno a zatím jede ve zkušebním provozu. Zajděte si na domácí limonádu, něco lehkého k zakousnutí, víno a samozřejmě výběrovou kávu. (My) (mi)lujeme (ká)vu!

Event na facebooku

14100374_297728423924181_437943633959173672_n

1. 9. Vegeparty: Dožínková / Brno

Jak už je patrné z názvu, vegepárty je určena především milovníkům vegan a raw stravy. Ostatně kdy jindy si užít plodů přírody než právě ke konci léta. Vstupné se neplatí, ale nezapomeňte přinést vlastní pochoutky. Bude se tančit, zpívat a můžete si zacvičit i jógu.

Event na facebooku

vegeparty

2. 9. Ochutnávka malých pivovarů na Zelném trhu

Baví vás pivo a zejména objevování malých pivovarů? Pak nesmíte v pátek chybět na Zelňáku. Účast potvrdil pivovar Permon Sokolov, pivovar Krušnohor, Hostinský pivovar U bizona Čižice u Plzně, pivovar Antoš Slaný, pivovar Nachmelená Opice Krnov, Nomád Létající pivovar, Klášterní pivovar Břevnov Praha, Podklášterní pivovar Urban Třebíč, Albrecht Zámecký pivovar Frýdlant a Duck&Dog & JBM Brew Lab. O jídlo se bude starat Mikrofarma a nebude chybět ani kulturní program.

Event na facebooku

3. 9. Chillibraní – Chilližrout

Festival milovníků pálivého můžete navštívit tuto sobotu na koupališti Riviéra. Nabízí opravdu zajímavý program, kde se dozvíte vše o chilli (od pěstování až po využití v kuchyni). Na pódiu se představí např. Přemek Forejt a Jana Bilíková nebo michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Ochutnat můžete třeba steaky, indickou kuchyni, barbecue, hamburgery a mnohem víc. A samozřejmě si můžete koupit i nějakou tu pálivou mňamku na doma. Zahrajte i Xavier Baumaxa! Lístky pořídíte za 150 Kč.

Oficiální stránky

chillibrani

3. – 4. 9. Slavnosti moře na Kraví hoře – 6.VLNA

Slavnosti moře se v Brně prostě chytly a tentokrát se přesouvají na Kraví horu. Na programu je tradiční filetování lososa a porcování tuňáka nebo otvírání ústřic. Co k tomu dodat, bude to velká akce jako vždycky.

Oficiální stránky

6. 9. Yuhi vaří v Pilátovi

Café Pilát pokračuje s nepravidelným hostováním kuchařů z jiných podniků, tentokrát bude vařit Yuhi Che, majitelka bistra Ebisu, které se zaměřuje na japonskou kuchyni. Yuhi si připravila krásné menu a vyhověno bude i vegetariánům, veganům a bezlepkářům.

Event na facebooku

10. 9. Industra Food Fest

Street food je prostě super a my jsme rádi, že se do Brna vrací s dalším Industra Food Festem. Vařit budou profesionálové ale i zapálení nadšeni, kteří se nebojí nevšedních kombinací. Minule to bylo parádní, tak se zastavte!

Event na facebooku

industra

10. 9. Foodpark

Foodpark se po letní pauze vrací na Malou Ameriku hned s několika novinkami: bude se konat každou sobotu, probíhat bude v obou halách a těšit se můžete na nové uspořádání prodejců a doprovodný program. Organizátorům jde především o rozšíření nabídky a měli byste tu tedy najít vše, co pro víkendové vaření potřebujete. Držíme palce a určitě se zajdeme podívat!

Event na facebooku

foodpark

17. 9. Ochutnej Asii 2016

Další díl festivalu Ochutnej svět bude tentokrát zaměřen na Asii. Organizátoři slibují food čtvrt, kde si ochutnáte pokrmy japonské, čínské, vietnamské, thajské nebo malajské kuchyně. Součástí bude i asijská tržnice, kde nakoupíte od japonské keramiky až po exotické ovoce. Samozřejmostí jsou i workshopy a doprovodný program.

Event na facebooku

13680642_1820201034866529_9150571435850646516_n

Uniklo nám něco? Víte o zajímavé akci, o které bychom měli informovat? Napište nám na info@varecka-pise.cz.

Fotografie: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6

Autor: Edita Zeit

Původně jsem chtěla učit literaturu nebo překládat, ale po studijním pobytu ve Francii jsem se pod vlivem své paní domácí zbláznila do gastronomie a od té doby bedlivě sleduju českou i světovou gastronomickou scénu. S přítelem máme blog Oh My Chef a velím projektu Dinner Club: organizuju každý měsíc večeře v pražských restaurací. Ve zbývajícím čase pracuji jako copywriter, správce sociálních sítí/občasný překladatel v gastru. Vím o všem, co se v oboru šustne: mnohdy i o tom, co bych radši nevěděla. Všechny články autora

Sdílet příspěvek na

Odeslat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *