Únorové gastrotipy: Restaurant Day, svatební dorty a Gastro hockey cup

Jasně, my víme, že v únoru se nikomu nechce ven. Ale kdybyste se náhodou rozhodli vyrazit, tady máte pár tipů, kde by se vám mohlo líbit. A mimochodem: stále je tu šance zajít na Grand Restaurant Festival (konkrétní doporučení najdete v článku od Evy).

2. 2. Kobliha: pop up V Melounovém cukru

Milujete sladké? Pak byste neměli chybět na dalším pop upu party jménem Kobliha, tentokrát v Melounovém cukru. Od 11 hodin až do vyprodání. Naprosto ideální způsob, jak si zpříjemnit pracovní den!

kobliha

Event na facebooku

4. 2. Vepřové hody ve Slavkově

Na výlet do Slavkova? Vepřové hody jsou určitě skvělý důvod. Letos se zde koná už 11.ročník a milovníci tradičních zabijačkových pochoutek se mohou těšit na prodej zabijačkových specialit, polévku zdarma a další bohaté občerstvení. To vše od 8 od 11 hodin na Palackého náměstí před radnicí.

5. 2. Finále soutěže Svatební dort roku 2017, Bobycentrum

Věříte si v cukrařině a umíte upéct ten nejkrásnější svatební dort? Tak se můžete přihlásit do soutěže o svatební dort roku: je totiž otevřená nejen profesionálům ale i nadšeným amatérům. A jestli na tom s pečením zas tak dobře nejste, můžete se zajít mrknout na soutěžní exponáty a třeba se zapojit do nějakého workshopu i kurzu. Program budou organizátoři dále doplňovat.

Event na facebooku

19. 2. Restaurant Day v Piknikboxu

Je tu další oblíbený Restaurant Day v Piknikboxu a my už se nemůžeme dočkat. Vařit budou opět zapálení amatéři, kteří si na jeden den otevřou svou vlastní pop up restauraci. Akce se bude konat za každého počasí, tak se raději pořádně oblečte! Zapojí se např. Makronky od Hanky, Lec Kůk, U Tytyny, Kobliha, Tornádo Luu, Chinatown Brno, Vařme Pikle, Pasta Truck nebo Tres Gatas.

piknikbox

Event na facebooku

20. 2. Naučné putování po italských regionech, Castellana trattoria

Jestli vás baví italská kuchyně a především vína, neměli byste chybět na téhle degustační akci. Tentokrát bude zaměřena na region Veneto. Budete mít možnost ochutnat tradiční pokrmy i vína z tohoto regionu a taky se dozvíte pár zajímavostí. Večerem bude provázet Sergio Bellini spolu s Martinem Procházkou (jak už jistě víte, Martin se u nás na blogu stará o víno). Konkrétní vína najdete v odkazu.

Event na facebooku

26. 2. Gastro hockey cup 2017, Kluziště Kraví hora

Gastro Hockey Cup je turnaj, který založil šéfkuchař restaurace RYNK David Viktorin. „Uvažoval jsem o způsobu, jak by se dala zrealizovat zdánlivě jednoduchá, ale ve skutečnosti téměř nemožná věc – aby se v jeden den na jednom místě potkali kuchaři a personál brněnských restaurací. Díky tomu, že jsme skoro pořád zavření v kuchyni, nemáme prakticky šanci se s kolegy z jiných restaurací setkat, popovídat si a pochlubit se tím, co se nám povedlo.“

Zní to skvěle, nemyslíte? Turnaje se zúčastní 8 týmů z předních brněnských restaurací, a to např. Piráti z RYNKU, Jelenoboti z Pavillonu, Lanýže z Borga nebo vinařský tým Vývrtek. V ceně vstupenky za 300 Kč (děti zdarma), je občerstvení připravené zástupci jednotlivých restaurací. Návštěvníci se také mohou těšit na tombolu, v níž budou např. vouchery na návštěvy restaurací, a moderátora akce Tomáše Matonohu. Výtěžek poputuje na dětskou chirurgii Fakultní dětské nemocnice Brno.

gastro hockey

Event na facebooku

Zapomněli jsme na nějakou zajímavou událost? Napište nám email na info@varecka-pise.cz.

Foto: foto1, foto2, foto3

Autor: Edita Zeit

Původně jsem chtěla učit literaturu nebo překládat, ale po studijním pobytu ve Francii jsem se pod vlivem své paní domácí zbláznila do gastronomie a od té doby bedlivě sleduju českou i světovou gastronomickou scénu. S přítelem máme blog Oh My Chef a velím projektu Dinner Club: organizuju každý měsíc večeře v pražských restaurací. Ve zbývajícím čase pracuji jako copywriter, správce sociálních sítí/občasný překladatel v gastru. Vím o všem, co se v oboru šustne: mnohdy i o tom, co bych radši nevěděla. Všechny články autora

Sdílet příspěvek na